Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • Imora Mok: Csillogást szeretnél az autódra, valamit, ami extravagáns, csajos és vidám. Különlegességet, feltű... (2012.05.15. 20:17) Merj bájos lenni!
  • gatto nero: @Démonmac1: Diktátoroknak mit számít-:) (2011.09.19. 11:56) Kadhafi is ezt szereti
  • gatto nero: @Chingachgook: Mitől vagy ennyire feszült-:)? Nem akarlak még jobban felidegesíteni, de van éssze... (2011.09.13. 16:35) Ésszerű luxus mindennapokra
  • vancello: Számomra a "trendi" szó is erősen visszataszító. A Lancia meg rendesen elbaltázta ezt a szlogent. (2011.09.04. 17:04) Jog a baromsághoz
  • nagyfeszültség: Azért én örülnék, ha Pisa polgármesteréhez hasonlóan Tarlós István is ilyennel járna. Akár a két,... (2011.08.30. 14:10) Smartok egymás között

Linkblog

2011.08.02. 06:48 cargirl

Szép és trendi villanyautók

Valami megmagyarázhatatlan és igazából felfoghatatlan okból az autógyártók egy része gnóm külsejű villanyautókkal akarta először meghódítani a nagyközönséget. Nem akarok példákat előhozni, minek bántsak meg egyébként jó minőségű autókat gyártó cégeket, de tény: szerencsére mára - még éppen időben, a villanyautózás valódi kezdete előtt - kezd kimenni a divatból a csúnya villanyautó.

Ráadásul időközben elkészült néhány, benzinmotoros változatban nagyon szerethető formába bújtatott, meg egy-két igazán egyedi, eredeti és kedves elektromos jármű. Elsőként a Honda Jazzt említeném, amelynek érdekessége, hogy egyszerre van jelen belsőégésű, hibrid és elektromos verzióban a piacon, és nemcsak szép, eredeti, de igen praktikus kis autó.

A Fiat 500-ra nem érdemes túl sok helyet pazarolni: úgy kedves és bájos, ahogy van - elektromos változatban is....

A Ford Focus Electric érdekesen őrizte meg a "hagyományos" Focusos stíluselemeket, és hozott egy kis dizájnfrissítést a villamosítás alkalmából.

A Twizy pedig? Hát a kis Renault Twizy egyszerűen zseniális! Igaz, nem feltétlenül nevezném autónak, de mindegy is, hiszen ez a kis jövevény minden szempontból, műszakilag, esztétikailag és gondolatilag is felrúgott minden begyepesedett hagyományt, hogy megmutassa: tud még kedvesen formabontó és meghökkentő lenni a Renault - ha akar. Szóval már ma is van választék szép és kedves villanyautókból - már csak azoknak a fránya akkumulátoroknak kellene felnőni műszakilag a megfelelő mennyiségű áramtárolás és a jelenleginél sokkal nagyobb sebességű töltés feladatához...

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://trendinoiautok.blog.hu/api/trackback/id/tr143118981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuki123 2011.08.02. 21:03:15

A Honda EV-ről jutott eszembe:

Ki ölte meg az elektromos autót:
www.youtube.com/watch?v=1DuD3ObC3e0

azóta mióta láttam erős fenntartásokkal kezelek minden ilyesfajta vállalkozásait a nagy és népszerű gyártóknak

a film vége felé a honda és a többi gyártó is bezúzza az EV-jeit...

ennyit erről.

gatto nero 2011.08.02. 21:19:29

A legaribb a Twizy, de mind sármos. Csak azt nem tudom mikor jutnak el ezek hozzánk?

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.08.02. 22:29:04

A FIAT (igen végig nagy betűvel kell írni magyarul) 500 sajnos még nem a hivatalos gyári elektromos meghajtással érhető el. Arra még legalább egy évet várnunk kell. A most létező elektromos verziót egy magáncég árusítja nem kevesebb, mint 56.000 euróért (15.1 millió forint), amit csak néhány nagy cég (E.ON) engedhet meg magának reprezentációs céllal.
süti beállítások módosítása