Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • Imora Mok: Csillogást szeretnél az autódra, valamit, ami extravagáns, csajos és vidám. Különlegességet, feltű... (2012.05.15. 20:17) Merj bájos lenni!
  • gatto nero: @Démonmac1: Diktátoroknak mit számít-:) (2011.09.19. 11:56) Kadhafi is ezt szereti
  • gatto nero: @Chingachgook: Mitől vagy ennyire feszült-:)? Nem akarlak még jobban felidegesíteni, de van éssze... (2011.09.13. 16:35) Ésszerű luxus mindennapokra
  • vancello: Számomra a "trendi" szó is erősen visszataszító. A Lancia meg rendesen elbaltázta ezt a szlogent. (2011.09.04. 17:04) Jog a baromsághoz
  • nagyfeszültség: Azért én örülnék, ha Pisa polgármesteréhez hasonlóan Tarlós István is ilyennel járna. Akár a két,... (2011.08.30. 14:10) Smartok egymás között

Linkblog

2010.03.09. 10:00 cargirl

Romeo és Giulietta

2010. március 2-án, Genfben mutatták be az új Alfa Romeo Giuliettát. Ebben a kategóriában kilenc évig az Alfa 147-es volt csak jelen a piacon, most a Giuliettával folytatja a harcot a Fiat-csoport. A C-szegmensben sikerült ezzel a kompakt ferdehátúval egy hiánypótló autót kifejleszteni, ami a hagyománykedvelő, sportos ügyfeleket célozza meg.

Zárjuk ki az "unokatestvéreket", a Fiat Bravót és a Lancia Deltát, mert ők egy másik ügyfélkört szolgálnak ki; a versenytársak táborába a Volkswagen Golf, a BMW 1, a Mazda 3, a Peugeot 308 és a Renault Megane tartozik. Az új Julia az ár, a teljesítmény és a felszereltség területén is megpróbálja felvenni a kesztyűt. A modern és környezetvédő motorok, valamint a Multiair-Multijet technológia jelentős előnyöket jelent ebben a kategóriában.

A több mint tíz évvel ezelőtt rajzolt 147-es tervei után határozottan modernebb, karcsúbb, alacsonyabb a Giulietta, követve a Mito által elindított divatirányt. Temperamentumosabb külsejét a boltíves ajtóknak, a ledes technológiával felszerelt hátsó fényszóróknak, orrán a hűtőrács-bajuszléc kettősének köszönheti, a bika szarvára emlékeztető hatása pedig egy forró vérű olasszá varázsolta a trendi csajszit, Juliát.

Természetesen nagyon odafigyeltek a teljesítmény és az energiafogyasztás mellett a környezetvédelemre is. Ez alatt az Euro 5-ös motorokat értik, és előkészületben van a Quadrifoglia Verde, amely nevéhez híven még zöldebb lesz.

Julia ára igen szimpatikus, és természetesen némi pluszért még rengeteg extra rendelhető: kétzónás automata klíma, metálfény, Bose Hi-Fi (rádió-CD-MP3), navigátor, adaptív bixenon fényszóró, napfénytető, bőr belső, alumínium küszöb, harmadik hátsó fejtámla, hátsó ülés kartámasz és ezernyi más kényelmi kiegészítő.

Egy régi dal refrénje jut eszembe a kis olaszról: "Júlia nem akar a földön járni...". Egy új Alfa Romeo Giulietta tulajdonosa valóban úgy érezheti magát autójában, mintha nem is a földön járna, hanem a fellegekben.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://trendinoiautok.blog.hu/api/trackback/id/tr301818283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edd China 2010.04.18. 23:43:29

A Quadrifoglia Verde helyesen Quadrifoglio Verde, amely nevéhez híven sport verziót jelöl, nem pedig eco verziót.

Egyébként ha tényleg csaj vagy, akkor tök jó, hogy végre egy nő is nyitott autós blogot! Minden jót!
süti beállítások módosítása