Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • Imora Mok: Csillogást szeretnél az autódra, valamit, ami extravagáns, csajos és vidám. Különlegességet, feltű... (2012.05.15. 20:17) Merj bájos lenni!
  • gatto nero: @Démonmac1: Diktátoroknak mit számít-:) (2011.09.19. 11:56) Kadhafi is ezt szereti
  • gatto nero: @Chingachgook: Mitől vagy ennyire feszült-:)? Nem akarlak még jobban felidegesíteni, de van éssze... (2011.09.13. 16:35) Ésszerű luxus mindennapokra
  • vancello: Számomra a "trendi" szó is erősen visszataszító. A Lancia meg rendesen elbaltázta ezt a szlogent. (2011.09.04. 17:04) Jog a baromsághoz
  • nagyfeszültség: Azért én örülnék, ha Pisa polgármesteréhez hasonlóan Tarlós István is ilyennel járna. Akár a két,... (2011.08.30. 14:10) Smartok egymás között

Linkblog

2011.06.23. 07:50 cargirl

Meghal a Panda, éljen a Panda

Mindenekelőtt határozottan leszögezném: érthetetlen és felfoghatatlan, miért kell egy olyan bájos, kedves, praktikus kisautót, mint a jelenlegi Fiat Panda, lecserélni. Az ugyanis a legkevésbé sem indok, hogy a Fiatnál készült egy zseniális új kis motor, a Twin Air, hiszen azt nyugodtan bele lehetne tenni a jelenlegi karosszériába is.

Ráadásul a Panda üzletileg is mind a mai napig rendkívül sikeres: Olaszországban folyamatosan, minden hónapban a Puntóval küzd a legnagyobb darabszámban eladott autó megtisztelő címéért. De közel tízéves pályafutás után a legkeményebb német piacon is gyakran szerepel az első húsz között a toplistán. Sőt, a magyarországi, minire zsugorodott, egyszerre sznob és árérzékeny piacon is mindmáig megállja a helyét.

Szóval, azon kívül, hogy a jelenlegi, betegesen konzumidióta világ megköveteli, hogy állandóan - és a leggyakrabban tök feleslegesen - újabb és újabb dízájnnal érkezzenek az autók, semmiféle racionális, emocionális, esztétikai indoka nincsen a jelenlegi Panda leváltásának.

De ez a poszt nem a jelenlegi Panda nagyszerűségéről szólna, hanem azokról az exkluzív hírekről, amelyeket Magyarországon elsőként itt olvashatnak az újról. A 2011 végén érkező új Panda 3 méter 60 centi hosszú lesz és - mint a képeken látható - egy kicsivel kerekdedebb a jelenleginél. Érdekes, és a Fiat csoportnál egyre gyakrabban - először az Alfánál, nemrégiben pedig az új Lancia Y-nál - alkalmazott megoldás a rejtett hátsó ajtónyitó, az új kis Pandán is megjelenik.

Természetesen elérhető lesz a nemrégiben Év motorjává választott Twin Airrel, méghozzá nem csak a turbós, de az igazán zöld és takarékos, 65 lóerős szívó változattal is.

Mindentől függetlenül valószínűleg az új Pandát is szeretni fogjuk, ugyanúgy, mint a jelenlegit, vagy az elsőt és talán legzseniálisabbat. Az idei év azonban még a mostani Pandáé, és az sem kizárt, hogy egy rövid ideig még párhuzamosan is árulják majd a kettőt. Sőt, valószínűleg a szintén nagyon édes kisáruszállító változat, a Panda Van még akár évekig velünk maradhat, büszkén hirdetve az autóipar legbájosabb hagyományait.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://trendinoiautok.blog.hu/api/trackback/id/tr413007743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2011.06.23. 09:43:20

Azért én remélem, hogy a jelenlegi Panda, különösen a Van még sokáig élni fog...

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.06.23. 11:36:09

Sajnos az idő tényleg eljárt felette. A német piacon már több, mint egy éve alig van eladása és máshol is gyengélkedik. A piac ilyen, egy idő utám már a nagyon jó ár/érték arány sem tudja eladni a modellt. A mai világban így is kimagaslóan magas kor ért meg a mai Panda.

A cökenő kopás, a nagyobb élettartam · http://indafoto.hu/tuningegesjavito 2011.06.26. 05:22:11

Üzemanyag-ellátó rendszer.
Az égésjavító alkalmazása
során jót tehet a gépjárművének és a gazdájának is, mind kettőnek .
Erre már csak azért is érdemes odafigyelni, mert az üzemanyagok ára az elmúlt időszakban hétről-hétre, várhatóan folytatódni fog, így jobb, ha már most felkészülünk lélekben a 400 forint körüli benzinárra.
Ne hagyd ki ezt a fantasztikus lehetőséget!!!
www.uzemanyag.hupont.hu
süti beállítások módosítása