Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • Imora Mok: Csillogást szeretnél az autódra, valamit, ami extravagáns, csajos és vidám. Különlegességet, feltű... (2012.05.15. 20:17) Merj bájos lenni!
  • gatto nero: @Démonmac1: Diktátoroknak mit számít-:) (2011.09.19. 11:56) Kadhafi is ezt szereti
  • gatto nero: @Chingachgook: Mitől vagy ennyire feszült-:)? Nem akarlak még jobban felidegesíteni, de van éssze... (2011.09.13. 16:35) Ésszerű luxus mindennapokra
  • vancello: Számomra a "trendi" szó is erősen visszataszító. A Lancia meg rendesen elbaltázta ezt a szlogent. (2011.09.04. 17:04) Jog a baromsághoz
  • nagyfeszültség: Azért én örülnék, ha Pisa polgármesteréhez hasonlóan Tarlós István is ilyennel járna. Akár a két,... (2011.08.30. 14:10) Smartok egymás között

Linkblog

2011.01.29. 17:15 cargirl

Itt a Honda legújabb Jazz kompozíciója

Nagyon cuki lesz a ráncfelvarott Honda Jazz - ráadásul hamarosan itthon is árulják. Módosulnak a lökhárítók, a hűtőrács, a lámpabetétek, a műszerfal, és továbbjavult a légellenállás is, ráadásul új, trendi színek is megjelennek a kínálatban. Krómkeretet kap a műszerfal órája, és extraként rendelhető lesz bőrkárpit. De nem ez a lényeg!

Az apró esztétikai módosításokkal együtt megjelenik a hibrid hajtás, ami azért forradalmi tett, mert ebben a méretkategóriában a Jazz lesz az első benzin-elektromos hajtású autó - legalábbis az európai piacon bizonyosan.

Ettől függetlenül azt tanácsolom: a hibrid verziót csak az vegye meg, aki nem csak környezetvédő, de feltétlenül annak is akar látszani. Környezettudatosan ugyanis a Jazz sima benzines változataival is lehet autózni. Ennek a rendkívül sokoldalúan variálható, külső méreteit meghazudtolóan kényelmes, praktikus és tágas kisautónak az 1,2-es benzinmotorja is csak 123 g/km-nyi széndioxidot bocsát ki. Ráadásul a nagyobb - és erősebb - 1,4-es verzióé is 126 g/km-re csökkent. Ez annyit jelent, hogy takarékos, környezettudatos vezetés esetén bőven öt liter alá tudunk menni a fogyasztással - akár öt személlyel is.... (A hibrid változat széndioxid-kibocsátása egyébként  104 g/km lesz és - számomra nem egészen érthető okokból - csak a nagyobb motorhoz lesz kiegészítő elektromos hajtás.

Viszont. A ráncfelvarrott Jazz minden változatához kapható lesz fokozatmentes automata váltó - a hibridhez már alapáron.

Szóval, mindent egybevetve, a 2011-ben megújuló kis Honda az marad a piacon, ami megjelenése óta volt: egy bájos, praktikus, formás és - villanymotor nélkül is - a környezettel barátságra törekvő kisautó.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://trendinoiautok.blog.hu/api/trackback/id/tr892623473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.01.30. 09:56:40

A megújult Accorddal együtt nagyon sokat várnak tőle a Honda-nál, hiszen jelentősen visszaestek az eladásaik. Hozzánk elvileg nyár elejére érkezik.

nagyfeszültség 2011.01.30. 10:52:20

A Jazz szerintem a Honda legtökéletesebb és leg multifunkcionális autója. Rádásul nekem úgy tűnik a fotóról, hogy ez a face lift még dobott egyet rajta.
süti beállítások módosítása