Facebook oldaldoboz

Friss topikok

  • Imora Mok: Csillogást szeretnél az autódra, valamit, ami extravagáns, csajos és vidám. Különlegességet, feltű... (2012.05.15. 20:17) Merj bájos lenni!
  • gatto nero: @Démonmac1: Diktátoroknak mit számít-:) (2011.09.19. 11:56) Kadhafi is ezt szereti
  • gatto nero: @Chingachgook: Mitől vagy ennyire feszült-:)? Nem akarlak még jobban felidegesíteni, de van éssze... (2011.09.13. 16:35) Ésszerű luxus mindennapokra
  • vancello: Számomra a "trendi" szó is erősen visszataszító. A Lancia meg rendesen elbaltázta ezt a szlogent. (2011.09.04. 17:04) Jog a baromsághoz
  • nagyfeszültség: Azért én örülnék, ha Pisa polgármesteréhez hasonlóan Tarlós István is ilyennel járna. Akár a két,... (2011.08.30. 14:10) Smartok egymás között

Linkblog

2011.06.07. 09:34 cargirl

Trendi női motor: Twinair

Ritka eset, hogy nem - vagy nemcsak - egy autó, hanem annak motorja minősül trendinek, nőinek - ráadásul ökónak. Egyáltalán, már az is különleges eset, hogy ennyire szem előtt van és közbeszéd tárgya egy autómotor. Amelynek valójában az egyetlen feladata éppen az: észrevétlenül, takarékosan és lehetőleg sokáig meghajtani egy autót.

Ha végignézünk a női(es) és trendi kis kultuszautók történetén, még a régi Citroen Kacsa - egyébként különleges - kis boxermotorja sem volt téma a kortársak körében. A Fiat mostani kis kéthengerese, a TwinAir - többek között - ebben is különleges: nemcsak kicsi, takarékos és környezetbarát, de kezd egyfajta önálló branddé alakulva trendivé avanzsálni.

Ehhez persze nagyban hozzájárult, hogy olyan kisautót hajthat, mint a Fiat 500, amely az utóbbi évtizedek egyik legkedvesebb sikertörténete. Viszont, úgy tűnik, a TwinAir tovább hódít: megkapja az új Lancia Y, sőt - sokak megrökönyödésére - még az Alfa Romeo Mito is. Mi tagadás, valóban polgárpukkasztás lesz a javából egy nyolcszázegynéhány köbcentis kis motorral meghajtani az Alfát, de nyilván a három erőfokozat közül a legmagasabbra hangolt változat kerül bele, amivel az égegyadta világon semmi probléma nem lesz.

De a TwinAir igazi hódítását talán még nem is ezek az autók jelentik majd. Ugyanis legtakarékosabb, turbó nélküli, igazán ökó változata állítólag év végén, az új Pandában debütál. Amelynek sikere - első és mostani második generációjának 30 éves története után - szinte garantált. Ha így lesz, a sok Év autója-díj mellé a Fiat a TwinAirrel bezsebelheti a világ legismertebb - és legtrendibb női - motorjának képzeletbeli elismerését is.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://trendinoiautok.blog.hu/api/trackback/id/tr322792983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2011.07.15. 09:08:48

egy technikai csemege kéthengeres turbóra azt mondani, hogy női motor..

valószínűleg elindulni se tudnának vele, nemhogy úgy használni, ahogy illik :)
süti beállítások módosítása